Samen creëren we een levende stroom van data

Het grootste deel van het oppervlak van de aarde bestaat uit water. Het is de bron van al het leven en zeker in Nederland leven we al eeuwen met de zee en rivieren. We weten niet beter en vaak denken we er niet meer over na. We gaan de brug over of door de tunnel en laten de rivier weer achter ons. Maar sta jij wel er wel eens bij stil hoe fijn het is om een rivier in je stad te hebben?

WaterWalks is een project van Ludwig, een collectief van kunstenaars, musici, wetenschappers en ondernemende geesten die samenwerken om nieuwe manieren te vinden waardoor mensen gaan nadenken over de grote vraagstukken van deze tijd, zoals klimaatverandering. Wij denken, net als een van onze inspirators, Floris van Alkemade, dat de oplossingen voor deze grote vraagstukken liggen in samenwerkingen tussen kunst en wetenschap.

Een nieuwe waterkaart

In klimaatverandering speelt water een grote rol. Wij willen hier aandacht voor vragen door mensen zelf hun gedachten over water in het algemeen te laten gaan en rivieren, kanalen, grachten, meren etc. in het bijzonder. Daar gebeurt zo veel! Met de app creëren we samen een nieuwe waterkaart van films, audio, foto’s en verhalen langs (in 2022) de Maas. Dit organiseren we in samenwerking met 150 Jaar Nieuwe Waterweg en met steun van de Gemeente Rotterdam.

Hetzelfde willen we doen langs ieder water in de wereld! Artiesten, ecologen, schoolkinderen, historici, wetenschappers en iedereen die van water en wandelen houdt nodigen we uit om deel uit te maken van ons project. Via de app deel je je persoonlijke connectie met water. Van unieke vogels en planten tot voorwerpen die je langs de rivier vindt en persoonlijke verhalen. Iedereen is expert van zijn eigen gedachten. In de app ontdek je ook wat anderen bijdragen en vind je nieuwe, onverwachte plekken.

Het project is in 2019 gestart en al op diverse plekken, zoals langs het IJmeer en de Amstel uitgevoerd. Meer informatie hierover vind je in ons archief.

Voor meer informatie, mail naar info@ludwiglive.nl

Download de WaterWalks app

Deel je gedachten, foto’s, video’s, herinneringen en persoonlijke observaties die je achterlaat op de plek waar je bent. Zo bouw je mee aan de nieuwe waterkaart van de Maas.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q A B C D E F G H I J K L M N O P Q