Leerlingen ontdekken het Eiland van Brienenoord

Hoe word je een echte waterreporter? Deze vraag beantwoordden leerlingen van groep 6, 7 en 8 tijdens het Klaslokaal aan het Water op het Eiland van Brienenoord. De leerlingen mochten op pad met Demi, onze razende waterreporter. Ze leerden niet alleen over het water, maar ook meer te vertellen over het water en de omgeving. 

Het was de missie om de kinderen nieuwsgierig te maken over het water en de natuur. Op deze manier leerden ze spelenderwijs hoe ze vanuit hun interesse een interessant verhaal konden delen met anderen. Door aan de slag te gaan met onderzoeken, fotograferen, video’s maken en berichtjes schrijven, leerden de kinderen te vertellen als een echte reporter. 

De kids testten hun ware interviewskills. Zo gingen een aantal kinderen op pad om het leven op het eiland vast te leggen, een ander groepje wilde meer weten over de bomen op het eiland en een groep maakte zelfs een praatje met één van de Schotse Hooglanders! Als kers op de taart vertelde een van de leerlingen over het uitzicht op het eiland: “Het is niet onze schuld dat er fabrieken te zien zijn, zij doen ook gewoon hun werk.” Want ondanks dat het eiland bestaat uit een mooi stukje natuur, ligt het nog steeds in hartje Rotterdam.

Uiteraard nemen de kinderen nog iets heel belangrijks mee aan het eind van de les. “Een echte reporter vraagt door en zorgt voor interessante beelden en teksten die voor de kijkers leuk zijn!” 

Benieuwd naar alle foto’s, video’s en reportages van de jonge reporters? Neem dan een kijkje in de WaterWalks app en zoom in op het Eiland van Brienenoord! Of je kunt via de zoekbalk segmenteren op ‘Waterreporter Demi’ of ‘Klaslokaal Brienenoord’.

Voor de lessen die we vanuit WaterWalks aanbieden zijn we een samenwerking aangegaan met verschillende partijen die aan het water zitten of op het water hun activiteiten uitvoeren. We hebben, gekoppeld aan de kerndoelen, met hun een lesprogramma gemaakt waarin water centraal staat en waarin de kennis en kunde van onze partners de basis vormt van de les. Je mag als school zelf kiezen welke les je wil volgen met je groep(en).

share:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q A B C D E F G H I J K L M N O P Q

Download de WaterWalks app

Deel je gedachten, foto’s, video’s, herinneringen en persoonlijke observaties die je achterlaat op de plek waar je bent. Zo bouw je mee aan de nieuwe waterkaart van de Maas.